Suositukset

Hymyilevä piirroshahmo, jolla vihreä paita päällä.

Suositukset ohjaavat työn kehittämistä

Hankkeessa on toimittu erilaisissa oppimis- ja ohjausympäristöissä toisella asteella ja korkea-asteella sekä kolmannen sektorin ohjausympäristöissä. Olemme tehneet hankkeen aikana erilaisia kokeiluja saavutettavampien ja yhdenvertaisempien koulutuspolkujen edistämiseksi.

Olemme koonneet tälle sivulle suosituksia kokeiluistamme. Niitä voi soveltaa ja käyttää vapaasti erilaisissa toimintaympäristöissä.

Kaksi kättä pitelee pädiä, jossa on videon kuva.

Suosituksia digiohjaukseen ja -ympäristöihin

  • Suosituksia opiskelijoiden digitaalisten ohjemateriaalien tekemiseen oppilaitoksissa. Testasimme roolitarinoiden avulla hankkeen osallistujien kanssa, millaista on käyttää erilaisia digitaalisia opiskelijoiden ohjeita, oppaita ja verkkosivuja. Miten ne olisivat vielä saavutettavampia? Kokosimme suosituksia kaikille ammattilaisille, jotka tekevät oppilaitoksissa digitaalisia materiaaleja opiskelijoille. Suosituksia opiskelijoiden digitaalisten ohjemateriaalien tekemiseen oppilaitoksissa (Sway avautuu uuteen välilehteen.) Helppokäyttöisyysnäkymän saat tarvittaessa avatuksi Sway-materiaalin ratas-näppäimen kautta.
  • Havaintoja ja suosituksia digitaalisten alustojen ja -työkalujen käyttöön. Käytätkö työssäsi erilaisia digialustoja ja -työkaluja? Tutustu hankkeemme suosituksiin, miten voisit huomioida saavutettavuutta paremmin! Materiaali käsittelee Howspacea sekä muita yleisimpiä digityökaluja ja -alustoja. Havaintoja ja suosituksia digitaalisten alustojen ja -työkalujen käyttöön (Thinglink avautuu uuteen välilehteen.) Havaintoja ja suosituksia digitaalisten alustojen ja -työkalujen käyttöön helppokäyttöinen (Thinglink avautuu uuteen välilehteen.).
  • Näytön ohjauksen suosituksia korkeakouluille. Kehitimme ja kokeilimme ammattikorkeakouluopiskelijoille tarjottuja näyttöjä osana opintojen edistämistä. Tehdään opintoja vaihtoehtoisilla tavoilla! Tämä materiaali tarjoaa suosituksia pedagogiselle henkilöstölle. Osaamisen näytöt (Pdf avautuu uuteen välilehteen).
  • Ammatillinen kehittyminen ja verkko-opintoihin kiinnittyminen. Materiaalissa kuvataan pilottikokeilumme pohjalta, miten ammatillista kehittymistä ja ryhmäytymistä voidaan tukea heti verkko-opintojen alkuvaiheessa. Ammatillinen kehittyminen ja verkko-opintoihin kiinnittyminen (Sway aukeaa uuteen välilehteen.) Helppokäyttöisyysnäkymän saat tarvittaessa avatuksi materiaalin ratas-näppäimen kautta.
  • Suosituksia verkko-opiskelijoiden vertaistuen toteuttamiseen korkeakoulussa. Koontimateriaali Erika Snellmanin opinnäytteestä “Vertaistuen tarve verkko-opinnoissa. Tulen huomioiduksi, joku jeesaa, jos on jumi” (2023). Suosituksia verkko-opiskelijoiden vertaistuen toteuttamiseen korkeakoulussa (Sway avautuu uuteen välilehteen.) Helppokäyttöisyysnäkymän saat tarvittaessa avatuksi Sway-materiaalin ratas-näppäimen kautta.